Szeretettel és tisztelettel üdvözlöm!

Antal Emília Dóra hivatalos végzettséggel rendelkező Polgári búcsúztató vagyok. Ha az oldalamra talált, annak vélhetően rendkívül szomorú oka van. Kérem, ezúton is fogadja szívből jövő együttérzésemet.

Hivatásomnak tekintem a családok segítését és támogatását ebben a fájdalmas időszakban.

Pest megyében, Budapesten és környékén vállalom búcsúztató beszédek megtartását. Mivel sokszor nehéz szavakba foglalni az érzéseket, így ismert költőink gyönyörű verseivel gondolataival, idézeteivel fejezem ki a kifejezhetetlent. A családdal történt előzetes megbeszélés szerint a beszéd tartalmazza a legfontosabb tudnivalókat az elhunytról, személyes élmények felelevenítését és természetesen a búcsúzók felsorolását. A legfontosabb információk például: az elhunyt kinek a gyermeke, hol élt, hol született, hányan voltak testvérek, mikor, kivel kötött házasságot, melyik házasságból hány gyermek született, hol és mit dolgozott, mit szeretett csinálni, kik voltak a barátai, milyen volt a kapcsolatuk, milyennek ismerték őt mások, küzdött-e valami komoly betegséggel? A gyászolókkal való beszélgetés során ezek a kérdések segítik a régi, kellemes emlékek felidézését és a gyász feldolgozásában is fontos szerepet játszanak. Bár az emlékezés fájó, mégis fontos szerepe van a gyász időszakának kezdeti szakaszaiban. Valójában az emlékezés soha nem ér véget, nincs az a beszéd, amely össze tudná foglalni egy élet emlékeit.

Mivel az igények nagyon eltérőek lehetnek, így igyekszem alkalmazkodni az előzetes egyeztetés körülményeihez. A fent felsorolt személyes információkat érintő témák összeírásához akár személyesen is rendelkezésre állok, ha az életkörülményei vagy személyes igényei úgy kívánják. Ezenkívül telefonon és e-mail-ben is tarthatjuk a kapcsolatot az Ön igényeinek megfelelően.

Megtiszteltetésnek tartom, ha beszédemmel a gyászolók segítségére lehetek ebben a fájdalmas időszakban.

"Nem múlnak ők el, kik szívünkben élnek,
Hiába szállnak árnyak, álmok, évek.
Ők itt maradnak bennünk csöndesen még,
Hiszen hazánk nekünk a végtelenség"

Várom hívását, ha segítségére lehetek.

Antal Emília Dóra